Росія влаштувала перестрілку в Криму з метою звинувачення України – розвідка

Читать на русском
За останню добу з боку Армянська (північ Криму) на материковій Україні зафіксовано чотири безпілотних літальних апарата РФ.

За інформацією, наявною у Головного управління розвідки Міністерства оборони України (ГУР МО) на півночі окупованого РФ Кримського півострова відбулося збройне зіткнення між військовослужбовцями ЗС РФ і прикордонною службою ФСБ РФ з використанням стрілецької зброї.

Про це заявив начальник ГУР МО Валерій Кондратюк на нараді з керівниками силових відомств і МЗС України в четвер, передає «Слово і Діло».

У свою чергу, глава Державної прикордонної служби Віктор Назаренко повідомив, що за останню добу з боку м. Армянська на материковій Україні зафіксовано чотири безпілотних літальних апарата РФ.

Глава Служби безпеки України Василь Грицак зазначив, що сили і засоби СБУ вже приведені в підвищену бойову готовність.

«У цей час проводяться засідання координаційних груп Антитерористичного центру – особливу увагу ми приділяємо забезпеченню безпеки об'єктів критичної інфраструктури, а також відстежуємо діяльність ряду осіб, які підозрюються в причетності до діяльності ДРГ, з метою недопущення можливих терористичних актів», – сказав він.

Порошенко вимагає допустити ОБСЄ в КримПрезидент України Петро Порошенко заявляє про необхідність посилення присутності спостерігачів Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ біля адмінграніци в Криму і вимоги від російської сторони допустити представників СММ до об'єктів на півострові.

Начальник Генерального Штабу Віктор Муженко повідомив, що підрозділи та військові частини ЗСУ, які виконують завдання в районі адміністративного кордону з окупованим Кримом, приводяться в підвищену бойову готовність, проведено нарощування відповідного угруповання.

Нагадаємо, що останнім часом загострилася обстановка навколо окупованого Криму. ФСБ РФ заявила, що нібито затримала ДРГ з України, в результаті чого було вбито співробітника спецслужби.

Президент України Петро Порошенко доручив привести всі підрозділи силових структур поблизу адміністративного кордону Херсонської області та окупованій Автономної Республіки Крим в посилену бойову готовність.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: