Європейський Союз продовжив «кримські» санкції

Читать на русском
Дипломатичне джерело в Брюсселі повідомило, що відповідна публікація з'явиться на сайті Ради ЄС найближчим часом.

Рада ЄС на засіданні в п'ятницю, що відбулося в Люксембурзі, ухвалила рішення про продовження санкцій проти Росії, накладених у зв'язку з анексією АР Крим.

Попередній термін санкцій спливає 23 червня, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Підтверджую, рішення відбулося», – повідомило дипломатичне джерело в Раді ЄС.

За його словами, відповідна публікація з'явиться на сайті Ради ЄС найближчим часом.

Продовжені заходи включають заборону на імпорт в ЄС продукції, виробленої в Криму чи Севастополі. Заборона на інвестиції в Криму і Севастополі, що означає, що жоден європеєць і ніяка компанія, що базується в Союзі, не може купувати нерухомість або підприємства в Криму, фінансувати кримські підприємства або надавати супутні послуги.

Заборона на служби, пов'язані з туристичною діяльністю, в Криму чи Севастополі. Це стосується європейських круїзних суден, які не можуть заходити в порти Кримського півострова, за винятком надзвичайних обставин.

Також заборона стосується експорту ряду товарів і технологій, призначених для підприємств Криму або для використання в Криму, в секторах транспорту, телекомунікацій, енергетики, пов'язаних з розвідкою, експлуатацією та виробництвом нафтової, газової та мінеральної продукції; забороняється надання технічної допомоги або брокерські послуги та послуги з будівництва інженерних споруд і інфраструктур в цих секторах.

Нагадаємо, що днями популярна соціальна мережа Facebook зважилася на санкції проти Криму, заблокувавши комерційні акаунти його мешканців, що займаються SMM і SEO, закривши їм доступ до платних послуг.

***
Всі матеріали, які розміщені на цьому сайті із посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та/чи розповсюдженню в будь-якій формі, інакше як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: