Експерт про зустріч «нормандської четвірки»: реакція РФ дасть зрозуміти, до яких дій вдасться Путін

Читать на русском
Павло Нуссполітичний аналітик

Є «хотілки» Пєскова, Лаврова та всієї їхньої «компанії», але щодо виконання угод, політичної складовою є «Мінський пакет».

Про це «Слову і Ділу» розповів політичний аналітик Павло Нусс, коментуючи заяву прес-секретаря президента РФ про те, що для зустрічі в «нормандському форматі» потрібно виконати велику роботу, щоб розуміти, чи є взагалі сенс у переговорах.

«Мінський пакет» зосереджений на відновленні цілісності України та суверенітеті країни. Будь-який «диктант» Кремля з приводу змін до КУ – це частина інформаційної провокації та війни РФ проти України», – зазначив аналітик.

За його словами, всі ці питання регулюються «Мінським пакетом».

Новий формат переговорів щодо Донбасу: чи змінять «нормандську четвірку»? ЕкспертПоліттехнолог прокоментував заяву МЗС Німеччини про готовність змінити «нормандський формат», якщо партнери висунуть альтернативні пропозиції.

«Важливо, що хоч і недовге, але затишшя на Донбасі було. Висновок такий: Путін пішов на коротке припинення вогню, оскільки це було його умовою для того, щоб Порошенко не був запрошений на саміт G20, і він зміг продемонструвати, що є домінантним у переговорах з Порошенком. Тоді, мабуть, західні партнери пішли на його умови» – міркує Нусс.

Але, як пояснив експерт, всі розуміють, що однією з головних тем у переговорах Путіна з Меркель і Олландом було відновлення «нормандського формату» для того, щоб підійти до фінішної прямої з виконання Мінських угод.

Тому, на його думку, необхідність такої зустрічі є й найближчим часом за реакцією Кремля можна буде аналізувати, до яких подальших дій вдасться Путін.

«На сьогодні голослівні та абсурдні заяви Пєскова не мають сенсу та ні про що не говорять», – резюмував політичний аналітик.

Як відомо, після саміту G20 повідомлялося, що зустріч «нормандської четвірки» може пройти вже найближчими тижнями.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: