Путін підтвердив повернення до «нормандського формату»

Читать на русском
Президент Росії Володимир Путін підтвердив, що нормандський формат мирного врегулювання на Донбасі продовжить існування.
Володимир ПутінФото з відкритих джерел

«Нормандський формат» мирного врегулювання на Донбасі продовжить існування.

Про це на прес-конференції заявив президент Росії Володимир Путін, інформує «Слово і Діло» з посиланням на «ТАСС».

«Щодо «нормандського формату», добре це чи погано, але іншого варіанта хоча б зробити спроби врегулювання немає. Тому, звісно, Росія цей формат буде підтримувати», – розповів він.

До переговорів у «нормандському форматі» долучаться СШАУ майбутній зустрічі глав держав «нормандської четвірки», яка попередньо запланована на липень, можуть взяти участь і Сполучені Штати Америки.

На питання, чи означає це відновлення зустрічей із президентом України Петром Порошенком, Путін відповів, що «куди подітися, напевно, доведеться спілкуватися».

«Але я сказав і федеральному канцлеру, і президенту Франції, що питання не в тому, зустрічатися чи не зустрічатися, питання в тому, щоб ці зустрічі вели до якогось позитивного руху вперед у врегулюванні», – додав він.

Нагадаємо, раніше міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявляв, що Росія відмовляється від переговорів у «нормандському форматі».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: