Видобуток ресурсів на астероїдах почнеться в 2020-х роках

Читать на русском
До кінця поточного 10-річчя Prospector-1 буде відправлений на астероїд і оцінить його придатність для видобутку ресурсів.

Американська Deep Space Industries (DSI) розраховує почати розвідку ресурсів на астероїдах до 2020-го, а протягом наступного десятиліття – вже приступити до їх видобутку.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на Deep Space Industries.

«Протягом наступного десятиліття ми почнемо видобувати космічні ресурси на астероїдах», - сказав глава DSI Деніел Фабер.

У компанії виділили ряд етапів досягнення цієї мети.

У наступному році DSI виведе на низьку навколоземну орбіту апарат Prospector-X, над яким працює спільно з владою Люксембургу. Це буде етап випробувань технологій, які допоможуть реалізувати плани компанії з видобутку корисних копалин на астероїдах. За допомогою Prospector-X компанія випробує двигун Comet, що працює на воді.

Стратегічні об'єкти авіаційної та ракетно-космічної промисловості (інфографіка)Сьогодні «Слово і Діло» вирішило показати, де в Україні розміщені стратегічні об'єкти авіаційної та ракетно-космічної промисловості

Після цього DSI перейде до створення нового апарату Prospector-1. До кінця поточного 10-річчя він буде відправлений на астероїд і оцінить його придатність для видобутку ресурсів.

Спершу DSI планує зосередитися на видобутку води, яка може бути використана для заправки її космічних апаратів. Крім того, компанія планує продавати її світовим космічним агентствам.

Як раніше повідомлялося, за підсумками першої половини 2016 року підприємства космічної галузі України збільшили обсяги виробництва в річному вимірі на 47% – до 1,35 млрд грн.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: