Український прапор підняли на Паралімпіаді в Ріо

Читать на русском
Напередодні відкриття Паралімпійських ігор був піднятий український прапор. XV літні Паралімпійські ігри стартують завтра, 7 вересня, в бразильському місті Ріо-де-Жанейро.

Напередодні відкриття Паралімпійських ігор у Ріо-де-Жанейро підняли український прапор.

Про це повідомляють у прес-службі Міністерства молоді та спорту, передає «Слово і Діло».

XV літні Паралімпійські ігри стартують завтра, 7 вересня, в бразильському місті Ріо-де-Жанейро. Традиційно відкриттю Ігор передує церемонія підняття прапорів. Воно символізує готовність країни до участі в головній події чотириріччя.

Під час церемонії підняття національного прапора України нашу державу представляли президент Національного комітету спорту інвалідів Валерій Сушкевич, посол України в Бразилії Ростислав Троненко та заступник міністра молоді та спорту-керівник апарату Микола Даневич.

За повідомленням Паралімпійського комітету, трансляція змагань йтиме онлайн на 15 каналах протягом усіх Ігор. Онлайн-організатори мають намір транслювати церемонії відкриття та закриття, змагання в легкій атлетиці та на велотреку, футбольні матчі 5х5 і 7х7, дзюдо, пауерліфтинг, волейбол сидячи, фехтування, плавання, настільний теніс, баскетбол і регбі на візках та теніс.

За Україну виступатимуть 172 спортсмени. Вони візьмуть участь у 15 видах спорту – академічному веслуванні, волейболі сидячи, дзюдо, легкій атлетиці, настільному тенісі, пауерліфтингу, плаванні, кульовій стрільбі, стрільбі з лука, фехтуванні на візках, футболі серед спортсменів із наслідками дитячого церебрального паралічу, велоспорті (трек, шосе), параканое, голболі та паратріатлоні.

Раніше повідомлялося, що Україні дозволили збільшити число членів паралімпійської збірної після відсторонення Росії від Ігор.

Відзначимо, що «золоті» призери Паралімпіади від України отримають 40 тисяч доларів, «срібні» – 26 тисяч, «бронзові» – 18 тисяч.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: