Сьогодні Європарламент розгляне доповідь щодо скасування віз для українців

Читать на русском
Комітет Європейського парламенту з громадянських свобод розгляне доповідь про надання ЄС безвізового режиму для українців.

Сьогодні, 5 вересня, комітет із питань громадянських свобод, юстиції та внутрішніх справ Європарламенту розгляне доповідь про скасування віз для українців.

Про це повідомив член комітету Майкл Боні, передає «Слово і Діло».

«Засідання комітету з питань громадянських свобод, юстиції та внутрішніх справ Європарламенту призначено на сьогодні, 5 вересня. Члени комітету заслухають звіт щодо візової лібералізації для України та проведуть конкретну дискусію про можливі поправки до цього звіту. Але голосування щодо візової лібералізації буде проведено для Грузії та Косово», – зазначив він.

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко обіцяє безвізовий режим з ЄС до кінця першого року повноважень ПрезидентаСказано 31 березня 2014 р.Статус обіцянки: Не виконано

За його словами, за процедурою після заслуховування доповіді про скасування віз для українців у членів комітету є два тижні для пропозицій про внесення поправок до відповідного документу.

«І цей процес займає певний час. Я б хотів поділитися з вами деякими деталями: відповідно до процедури, члени Комітету можуть пропонувати поправки до доповіді й це зазвичай займає близько 2 тижнів після презентаці. Голосування комітету очікується в жовтні. Після цього ми очікуємо, що рішення буде ухвалене на сесії Європарламенту в Страсбурзі більшістю в Раді Європи. Це також вимагає часу. Водночас ми працюємо в дуже стислі терміни й усі ці процедури мають бути дотримані потрібним чином», – сказав європейський чиновник.

Раніше єврокомісар Ган заявляв, про можливості України отримати безвізовий режим уже в 2016 році.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: