Європарламент зареєстрував резолюцію щодо безвізового режиму для України

Читать на русском
Єврокомісія пропонує перенести Україну до додатку II, який містить перелік третіх країн, для громадян яких виключається вимога отримувати візу для перетину зовнішніх кордонів країн-членів.

Європейські парламентарі підготували та зареєстрували законодавчу резолюцію про внесення України до переліку третіх країн, для громадян яких скасовуються візові вимоги.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Укрінформ».

У першому пункті законодавчої резолюції пропонується прийняти позицію Європарламенту, виходячи з пропозицій Єврокомісії.

У пояснювальній записці до документа йдеться про те, що пропозиції Єврокомісії полягають у внесенні доповнення до регламенту ЄС №539/2001 та перенесення України до додатку II, який містить перелік третіх країн, для громадян яких виключається вимога отримувати візу для перетину зовнішніх кордонів країн-членів.

В основу проекту документа покладено доповідь депутата Марії Габріел, яку ще має затвердити комітет із громадянських свобод, юстиції та внутрішніх справ.

Туреччина наполягає на запровадженні безвізового режиму з ЄСТурецька влада наполягає на запровадженні Європейським Союзом безвізового режиму в жовтні цього року.

Скасування візового режиму для України стане підтвердженням послідовності європейського курсу, в основі якого лежать фундаментальні принципи верховенства права та міжнародного права, включаючи обставини нелегальної анексії Росією АР Крим та Севастополя.

Як повідомлялося раніше, 20 грудня 2015 року Президент України Петро Порошенко пообіцяв, що в 2016 році українці отримають право безвізових поїздок до ЄС.

Пізніше, 20 березня 2016 року, міністр закордонних справ України Павло Клімкін також запевнив, що в 2016 році кожен громадянин зі звичайним паспортом зможе відвідувати Європейський Союз.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: