Єврокомісар Хан пообіцяв Україні і Грузії безвізовий режим у 2016 році

Читать на русском
В ЄС запевнили, що українці і грузини зможуть їздити в країни шенгенської зони без віз вже взимку.

У 2016 році в Європейському парламенті і серед країн-членів ЄС буде прийнято рішення про лібералізацію візового режиму для України і Грузії.

Про це сьогодні на зустрічі міністрів закордонних справ ЄС у Братиславі заявив єврокомісар з розширення та політики сусідства Йоханнес Хан, передає «Слово і Діло».

«Серед країн-членів очікується, що обидві країни повинні отримати це (візової лібералізації - ред.)», - зазначив Хан.

Джерела «Радіо Свобода» в Євросоюзі переконані, що це відбудеться в жовтні або листопаді 2016 року, і громадяни України і Грузії зможуть їздити в країни шенгенської зони без віз вже взимку.

Хан вважає, що створення в кінці осені механізму припинення видачі віз з боку ЄС у разі виникнення проблем «має вирішити усі спірні питання».

Нагадаємо, Україна виконала усі вимоги Європи щодо безвізового режиму, останнім з яких було запуск електронного декларування.

30 серпня європейські парламентарі підготували і зареєстрували законодавчу резолюцію про внесення України до переліку третіх країн, для громадян яких скасовуються візові вимоги.

Відзначимо, що у понеділок, 5 вересня, комітет Європарламенту з питань громадянських свобод, юстиції та внутрішніх справ заслухає звіт щодо лібералізації візового режиму з Україною. Остаточне рішення очікується у жовтні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: