НБУ назвав подальші дії щодо стримування валютного курсу

Читать на русском
Валютний курс стабілізується завдяки надходженням експортної виручки (зростання цін на сталь, залізну руду, а також від продажу нового врожаю) та відновленню співпраці з МВФ.
Олег Чурій

Нацбанк буде проводити валютні інтервенції й надалі для згладжування сильних коливань валютного курсу.

Про це йдеться в коментарі заступника голови Національного банку України Олега Чурія щодо ситуації на валютному ринку, передає «Слово і Діло».

«Національний банк України має намір і надалі проводити за необхідності валютні інтервенції, щоб стримувати волатильність курсу, викликану тимчасовими факторами, оскільки курс гривні істотно впливає на рівень інфляції», – зазначив він.

Як повідомляється, стабілізації валютного курсу сприятимуть надходження експортної виручки (зростання цін на сталь, залізну руду, а також від продажу нового врожаю) та відновлення співпраці з МВФ.

«Це як забезпечить збільшення міжнародних резервів, так і послабить психологічний тиск на курс гривні», – вважає Олег Чурій.

У НБУ пояснили причини різких коливань курсу гривніЗбільшення волатильності обмінного курсу на валютному ринку носить ситуативний характер, який пов'язаний із зовнішньополітичною ситуацією і не пов'язане з фундаментальними факторами.

Водночас він застеріг, що найближчим часом може спостерігатися коливання курсу в зв'язку з репатріацією дивідендів із підприємств України.

Нагадаємо, що в серпні центральний банк відновив продаж валюти на міжбанківському валютному ринку з урахуванням посилення сезонних коливань обмінного курсу. З 31 серпня проведено чотири аукціони, в ході яких було задоволено заявок на $140 млн.

Рада директорів МВФ ухвалить рішення про виділення третього кредитного траншу за програмою EFF лише після того, як буде виконана вся робота за поточними зобов'язаннями.

Як повідомлялося, НБУ має намір пом'якшити методи валютного регулювання восени поточного року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: