Грибаускайте: мета Путіна – повернути до зони впливу РФ усі країни колишнього СРСР

Читать на русском
Президент Литви Даля Грибаускайте заявила, що керівництво РФ продовжує сприймати всі території колишнього Радянського Союзу своїми.

Президент Литви Даля Грибаускайте заявила, що керівництво РФ продовжує вважати всі території колишнього Радянського Союзу своїми.

Про це пише «Слово і Діло», посилаючись на «Європейську правду».

«Це паноя Путіна й ми маємо ставитися до цього серйозно. Якщо він бачить найменший шанс, він нападатиме, це може бути як військовий, так і пропагандистський або економічний тиск. До цього потрібно бути готовим», – заявила вона.

За її словами, РФ використовуватиме всі механізми й тиснутиме там, де є слабкість. На її думку, не можна виключати, що й країни Балтії можуть опинитися під загрозою агресії.

«Ідея Путіна полягає в тому, щоб повернути до зони впливу Росії всі країни колишнього СРСР, він хоче відновити колишній розмір Росії», – повідомила Грибаускайте.

При цьому вона відзначила, що дії такого сусіда передбачити складно, й нагадала, що перед Другою світовою війною в Литви була сильна армія, але вона не змогла протистояти СРСР.

«Це більше не повториться», – резюмувала вона.

Як відомо, 8-9 липня у Варшаві пройшов саміт НАТО. Відомо, що лідери країн-членів Альянсу на саміті домовилися про розміщення чотирьох багатонаціональних батальйонів у Польщі, Естонії, Латвії та Литві.

Так, Канада займатиметься батальйоном у Латвії, Німеччина очолить батальйон у Литві, Великобританія – в Естонії, а США – в Польщі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: