Меркель заявила, що переговори щодо України на саміті G20 пройдуть без Порошенка

Читать на русском
Планується, що Путін на саміті G20 в Китаї буде зустрічатися з лідерами Франції та Німеччини окремо.

Канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила, що обговорить українське питання під час двосторонніх переговорів на саміті G20.

Про це Меркель повідомила сьогодні під час відеозвернення, передає «Слово і Діло».

Канцлер Німеччини зазначила, що сподівається на діалог «щодо того, як рухатися вперед в Україні». При цьому вона не уточнила, з ким планує переговори щодо України.

Крім того, на саміті будуть обговорюватись питання Сирії і проблеми біженців.

Раніше повідомлялося, що в рамках саміту G20 президент РФ Володимира Путіна, канцлера ФРН Ангели Меркель і президент Франції Франсуа Олланд обговорять ситуацію довкола конфлікту в Україні.

Як би не назвали формат переговорів, ключовою буде позиція Меркель – експертПолітолог проаналізував заяву Дмитра Пєскова про те, що «нормандський формат» продовжує існувати, а Москва готова до переговорів.

Офіційний Кремль раніше повідомляв, що тристороння зустріч Путіна, Олланда і Меркель на саміті G20 скасована. Однак Володимир Путін планує особисті зустрічі з німецьким і французьким лідерами.

Нагадаємо, Володимир Путін відмовився від переговорів з Петром Порошенком після нещодавніх подій у Криму.

Тема виконання мінських угод може стати однією із важливих на саміті G20 у Китаї.

Саміт «Великої двадцятки» пройде 4-5 вересня, його основна тема — «Будівництво інноваційної, здоровою, взаємопов'язаної та інклюзивної світової економіки».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: