Як би не назвали формат переговорів, ключовою буде позиція Меркель – експерт

Читать на русском
Михайло Дяденкополітолог

Росія не вперше змінює свої позиції, тому це вже передбачувано.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог Михайло Дяденко, аналізуючи заяву Дмитра Пєскова про те, що «нормандський формат» продовжує існувати, а Москва готова до переговорів.

«Скоріш за все, дипломатичними каналами до РФ донесли, що будуть негативні наслідки в разі відмови продовжувати переговори в «нормандському форматі». Путін зробив такий крок, щоб побачити реакцію Заходу. Вона була, просто не настільки публічна», – пояснює Дяденко.

На його думку, як би не називався формат переговорів, вирішальну роль у них грати саме Німеччина.

«Як би не називався формат, ключову роль гратиме Німеччина як європейський лідер», – підкреслив експерт.

Особиста зустріч Олланда і Меркель із Путіним завершиться новим баченням «Мінська» – експертПолітолог припустив, чому зустріч Олланда, Меркель і Путіна в тристоронньому форматі на полях саміту G20 вирішили скасувати.

Також, за його словами, дуже сумнівно, що формат зміниться після виборів президента США.

«Ключовою залишається позиція Меркель. Путін уже давно не сприймає Обаму як гравця та не розуміє, як можна віддати владу. Конфлікт все одно відбувається на території Європи й роль Німеччини не може бути зменшеною», – вважає Михайло Дяденко.

Нагадаємо, після «кримських диверсій» Путін заявив, що не бачить сенсу продовжувати переговори в «нормандському форматі» та назвав безглуздими такі зустрічі.

Додамо також, що в Німеччині заявили про можливе зняття санкцій з РФ та її повернення до G8.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: