В Україні за півроку не реалізовано жодного інвестпроекту – МЕРТ

Читать на русском
В Україні не реалізовано жодного з 10 пріоритетних державних інвестиційних проектів за перші шість місяців 2016 року. На них було виділено 1 мільярд гривень.
Юлія КовалівФото з відкритих джерел

В Україні не реалізовано жодного з 10 пріоритетних державних інвестиційних проектів за перші шість місяців 2016 року.

Про це в інтерв'ю виданню «Фокус» розповіла перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Юлія Ковалів, повідомляє «Слово і Дело».

«На інвестпроекти виділено 1 мільярд гривень. Ці кошти не витрачені, оскільки за результатами шести місяців жоден з відібраних проектів фактично не почав реалізовуватися», – зазначила заступник міністра.

Вона назвала бюрократію головною причиною затримки реалізації проектів.

В Україні відновилося зростання прямих іноземних інвестицій – ДержстатОбсяг прямих іноземних інвестицій (ПІІ – акціонерний капітал нерезидентів) в Україну на 1 липня склав $44,791 млрд, що на $2,282 млрд більше за показник на початок року.

«Експертизи та узгодження займають дуже багато часу. Ще одна проблема – практика спростування прозорих тендерів через Антимонопольний комітет і блокування їх результатів через рішення судів», – розповіла Ковалів.

Вона зазначила, що фінансування насамперед спрямоване на проекти, які вдасться швидше закінчити.

Відзначимо, що в наприкінці 2015-го Міжвідомча комісія з питань державних інвестиційних проектів Міністерства економічного розвитку і торгівлі відібрало проекти, які отримають державні інвестиції з бюджету в 2016 році, а також в планових бюджетних періодах 2017-2018 років.

У фінальний список потрапили 10 проектів з 18 представлених.

Нагадаємо, що Ковалів раніше працювала менеджером у холдингу Сергія Курченка, який втік з країни.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: