Ізраїль розгляне запит ГПУ щодо екстрадиції екс-міністра Ставицького

Читать на русском
Правоохоронні органи Ізраїлю в найкоротші терміни розглянуть запит Генпрокуратури щодо екстрадиції в Україну колишнього міністра енергетики та вугільної промисловості Едуарда Ставицького.

Ізраель має намір у найкоротші терміни розглянути запит Генеральної прокуратури щодо екстрадиції в Україну екс-міністра енергетики та вугільної промисловості Едуарда Ставицького.

Про це повідомляє інформоване джерело, передає «Слово і Діло».

«Запевнили (українську сторону – Ред.), що питання буде розглянуте в якомога швидкі терміни, одночасно там (в Ізраїлі – Ред.) щодо екстрадиції є й судова складова, прискорити яку дещо складніше», – розповів співрозмовник.

Ізраїльські правоохоронні органи дали зрозуміти, що «табу на екстрадицію там немає», але на відповідні процедури портрібен певний час.

Відзначимо, що в квітні Генпрокуратура передала Міністерству юстиції Ізраїлю запит про вручення Ставицькому повідомлення про підозру.

Екс-міністр був оголошений у розшук два роки тому. Його звинувачують у розтраті майна та заволодінні ним шляхом зловживання службовим становищем. Восени 2014 року стало відомо, що Ставицький живе в Ізраїлі й змінив прізвище на Розенберг. У травні 2016 року Ставицький це підтвердив і заявив, що отримав громадянство Ізраїлю.

Нагадаємо, що Генеральна прокуратура України направила Ізраїлю запит щодо видачі екс-міністра енергетики та вугільної промисловості Едуарда Ставицького.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: