«Укртрансгаз» продовжує збільшувати поставки газу в Європу

Читать на русском
Добовий режим транспортування природного газу для європейських споживачів становить 187 млн куб. м на добу.

За підсумками восьми місяців, із січня до серпня, через газотранспортну систему України для європейських споживачів транспортовано 50,2 млрд куб. м природного газу, що на 19% більше, ніж минулого року.

Про це свідчать оперативні дані центрального диспетчерського департаменту ВАТ «Укртрансгаз», передає «Слово і Діло».

Однією з причин зростання транзиту природного газу з Росії до країн ЄС через Україну в серпні став ремонт газопроводу «Північний потік» який проводився з 9 до 18 серпня. Зокрема, в серпні транзит територією України склав 6,949 млрд куб. м, що на 3,1% більше показників аналогічного періоду минулого року.

На поточний момент добовий режим транспортування природного газу для європейських споживачів становить 187 млн ​​куб. м на добу.

Росія, як і раніше, зберігає тиск у трубопроводах на прикордонних ГВС «Суджа» та «Писарівка» (на території РФ) нижче контрактних, а саме 57,7 і 63,6 атмосфер відповідно.

Нагадаємо, згідно з оперативною інформацією, «Укртрансгаз» поставив європейським споживачам у березні на 2 млрд куб. м більше, ніж за аналогічний період минулого року.

В грудні минулого року радник голови НАК «Нафтогаз» Юрій Вітренко заявив, що Україна вирішила підняти ставку транзиту для російського «Газпрому».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: