Україна нарешті радикально підняла «Газпрому» ставку транзиту

Читать на русском
Радник голови НАК «Нафтогаз» Юрій Вітренко заявив, що Україна вирішила підняти ставку транзиту для російського «Газпрому».

Радник голови НАК «Нафтогаз» Юрій Вітренко заявив, що Україна вирішила підняти ставку транзиту для російського «Газпрому».

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook, передає «Слово і Діло».

«Журналісти, ви ж не можете пропустити новину про те, що Україна нарешті радикально підняла «Газпрому» ставку транзиту (у повній відповідності з європейськими принципами) і що багаторічні зусилля «Газпрому» щодо обходу України знайшли гідну відповідь? Це такий передноворічний натяк», – сказав Вітренко.

Україна перегляне ціни на транзит російського газуУкраїна ініціює перегляд ціни на транзит російського газу, оскільки нинішня ставка тарифу на транзит блакитного палива є неактуальною

Він також зауважив, що новий тариф з транзиту поширюється на всі послуги з транспортування газу магістральними газопроводами, незалежно від того, це транзит або внутрішній транспорт.

Нагадаємо, 11 березня 2015 року міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин заявив, що ставка транзиту газу з Росії може бути підвищена мінімум на 30%.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: