Київрада змінює правила торгівлі в столиці

Читать на русском
Нові правила роботи столичних ринків сприятимуть підвищенню рівня обслуговування покупців.

Постійна комісія Київської міської ради з питань торгівлі, підприємництва та регуляторної політики на засіданні в середу підтримала проект рішення «Про затвердження правил торгівлі на ринках у м. Києві».

Про це повідомляється на офіційному сайт Київради, передає «Слово і Діло».

«Цей проект рішення повністю переводить діяльність і функціонування ринків у законодавче поле. Зараз ми прописуємо чіткі правила роботи ринків усіх форм власності», – цитує прес-служба слова секретаря торгової комісії Київради Олени Овраменко.

Проект рішення передбачає наявність огорожі земельної ділянки, де розташований ринок. Також обов'язковою є наявність безпечних входів/виходів, штучного освітлення території ринку й телефонного зв'язку, електро-, водопостачання та водовідведення, туалету, облаштованих місць для сміття.

Депутати вирішили регламентувати створення спеціалізованих зон для продажу окремих видів продукції рослинного й тваринного походження. При цьому встановлюється зобов'язання продавця пред'явити на вимогу споживача висновок Державної лабораторії ветеринарно-санітарної експертизи про відповідність рослинної й тваринної продукції ветеринарно-санітарним нормам.

Водночас постанова забороняє торгівлю зброєю, армійським спорядженням і тканинами для його виробництва, іншими товарами військового асортименту, наркотичними засобами, паливом і газом, піротехнікою й вибуховими речовинами.

Серед нововведеннь можна виділити зобов'язання адміністрації ринку забезпечувати централізоване прання санітарного та спеціального одягу, миття та дезінфекцію торговельного інвентарю, обладнання, засобів вимірювальної техніки, що надаються продавцям.

Прогрес чи застій? Що дала Україні зона вільної торгівлі з ЄвросоюзомСлово і Діло продемонструвало, яких змін зазнала торгівля між Україною та Європейським Союзом від початку дії економічної частини Угоди про асоціацію.

«Запровадження нових правил роботи столичних ринків сприятиме підвищенню рівня обслуговування покупців, задоволенню їх потреб в якісних і безпечних товарах», – вважає секретар комісії.

Відзначається, що перед розглядом на сесії Київради відповідний проект рішення мають затвердити постійні комісії з питань бюджету та соціально-економічного розвитку, з питань житлово-комунального господарства та паливно-енергетичного комплексу.

Нагадаємо, 11 травня 2016 року мер Києва Віталій Кличко запевнив, що стихійної торгівлі на Пейзажній алеї не буде, проте не виконав його. На Пейзажці ають дозвіл працювати лише три торгових точки, які виграли торги й оплатили пайову участь.

Раніше Віталій Кличко, будучи кандидатом на посаду мера Києва, пообіцяв встановити нові правила й жорстко контролювати розміщення тимчасових споруд торгового призначення.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: