Кличко ветував рішення Київради про вибори до столичних райрад

Читать на русском
Мер Києва скасував рішення міської ради про звернення до ЦВК щодо призначення виборів до районних рад столиці.
Віталій Кличко

Міський голова столиці Віталій Кличко скасував рішення Київради про звернення до Центральної виборчої комісії щодо проведення виборів до районних рад Києва, ухвалене 26 травня.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «УНН».

В адміністрації мера таке рішення обґрунтували тим, що рішення Київради «Про звернення депутатів Київської міської ради до Центральної виборчої комісії» було ухвалене без належної компетенції.

«Відповідно до статей 14 та 15 закону України «Про місцеві вибори», призначення перших місцевих виборів не належить до компетенції Київської міської ради», – йдеться в поясненні до рішення Кличка.

Крім того, мер Києва зазначив, що міські депутати ухвалили зазначене звернення, не закріпивши на законодавчому рівні компетенцію районних рад, зокрема, що стосується бюджету, питань власності, землі тощо.

Нагадаємо, раніше експерт у галузі місцевого самоврядування Юрій Ганущак розповів «Слову і Ділу» про те, що відновлення десяти районних рад у Києві коштуватиме бюджету міста 37 млн грн на рік, що вдесятеро менше фінансування районних адміністрацій.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: