Чи стануть США прямим учасником «нормандських зустрічей»? Експерт

Читать на русском
Валентин Войтковполітолог

Свої важелі впливу США використовуватимуть і на РФ, і на Європу, але прямим учасником «нормандських зустрічей» не стануть.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політичний експерт Валентин Войтків, аналізуючи інформацію про те, що в липні зустріч «нормандської четвірки» може пройти за участю США.

«Візит Порошенко до Франції показав, що Європа продовжує схиляти Україну до того, щоб ми погодилися на частину умов, які висуває Росія. Україна категорично проти й ситуація є дуже складною, а про кризу «нормандських зустрічей» було відомо давно. Проте навряд чи США погодяться долучитися до переговорів», – розповідає Войтків.

За його словами, США продовжують займати позицію «човникової дипломатії» й усі питання вони вирішують за неофіційними дипломатичними каналами.

Візит Нуланд до Києва: чого вимагають США від України? ЕкспертПолітолог прокоментував візит заступника держсекретаря США Вікторії Нуланд до Києва та припустив, чого очікувати від переговорів.

«Візит Нуланд – це підготовка та напрацювання якихось проектів, рішень, які Обама погоджуватиме з Олландом та Меркель, й лише після цього зустрінеться «нормандська четвірка», – припускає він.

Політолог підкреслив, що США – країна, яка є потужним гравцем, але вирішує питання за зачиненими дверима.

«Навряд чи американська сторона стане безпосереднім учасником переговорного процесу. Ставка робитиметься на те, що США продовжать тиснути, щоб РФ погодилася на виведення військ, місію ОБСЄ, а Україні так чи інакше доведеться погоджуватися на якийсь варіант проведення виборів», – проаналізував ситуацію Валентин Войтків.

Повідомляється, що «нормандська четвірка» може зустрітися 8-9 липня.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: