Кремль уже не відмовляється від «нормандського формату»

Читать на русском
Країни, які беруть участь у нормандському форматі, як і раніше, підкреслюють безальтернативність Мінських домовленостей для досягнення врегулювання конфлікту на Донбасі.

У Кремлі заявили, що «нормандський формат» продовжує існувати, незважаючи на відсутність прогресу в «українських справах».

Про це повідомив прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков, передає «Слово і Діло».

«Щодо «українських справ» прогресу не відчувається. Можна висловити жаль у зв'язку з відсутністю будь-якого прогресу з боку Києва в реалізації Мінських домовленостей», – зазначив він.

На запитання про те, чи означає відмова РФ провести зустріч у «нормандському форматі» на полях саміту G20 у Китаї згортання цього переговорного майданчику, Пєсков відповів, що наразі такої зустрічі в планах президента РФ Володимира Путіна немає, хоча заплановані окремі переговори з президентом Франції Франсуа Олландом і канцлером ФРН Ангелою Меркель.

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко заявив, що Мінські угоди не будуть продовжені до 2016 рокуСказано 11 вересня 2015 р.Статус обіцянки: Архів

«Контакти тривають, всі сторони відзначають безальтернативність Мінських домовленостей для врегулювання цього конфлікту. «Нормандський формат» продовжує існувати, але цього разу такої зустрічі не буде», – повідомив Пєсков.

Нагадаємо, 10 серпня президент РФ Володимир Путін заявив, що останні події в Криму, коли ФСБ Росії звинуватила українську розвідку в підготовці терактів на півострові, є підставою відмовитися від зустрічі в «нормандському форматі» в Китаї.

24 серпня Президент України Петро Порошенко заявив, що його переговори з президентом Франції та канцлером Німеччини дають надію на відновлення «нормандського формату» найближчим часом.

«Мої переговори з лідерами Німеччини й Франції дають підстави сподіватися, що найближчим часом, незважаючи на будь-які заяви, «нормандський формат» буде реанімований», – повідомив Порошенко.

Нагадаємо, раніше міністр закордонних справ України Павло Клімкін, заявляв про відмову Росії від переговорів у «нормандському форматі».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: