Уряд знижує ціну продажу Одеського припортового заводу

Читать на русском
Фонду держмайна доручено провести публічну дискусію з фракціями та обґрунтувати нову початкову ціну.

Кабінет міністрів України схвалив запропоновані Фондом держмайна зміни до методики оцінки об'єктів, які приватизуються, що дозволить знизити стартову ціну Одеського припортового заводу.

Про це заявив прем'єр-міністр Володимир Гройсман на засіданні уряду в середу, 31 серпня, передає «Слово і Діло».

«Я вважаю, що ми маємо дати можливість ФДМ виставити за такою стартовою ціною, яка дозволить залучити якомога більше людей. А далі як уряд будемо затверджувати», – сказав він.

Водночас міністр внутрішніх справ Арсен Аваков попросив відкласти ухвалення рішення, оскільки члени фракції «Народного фронту» мають сумніви.

Коломойський заблокував приватизацію Одеського припортового заводуАкціонери «ПриватБанку» продовжать судитися з Фондом державного майна України (ФДМУ) за контроль над Одеським припортовим заводом (ОПЗ).

У відповідь Гройсман наполіг на ухваленні позитивного рішення, але доручив ФДМ провести публічну дискусію з фракціями та обґрунтувати нову початкову ціну.

Як повідомлялося, ФДМ оголосив конкурс із продажу 99,567% акцій ОПЗ зі стартовою ціною в 13,175 млрд грн (близько $527 млн), а з урахуванням боргу – понад $700 млн, однак він завершився безрезультатно в зв'язку з відсутністю заявок.

Раніше глава Фонду державного майна Ігор Білоус заявив, що стартова ціна ОПЗ на новому приватизаційному конкурсі може бути знижена наполовину.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: