Гройсман прокоментував ситуацію з провальною приватизацією ОПЗ

Читать на русском
Глава українського Кабміну Володимир Гройсман прокоментував ситуацію з приватизацією Одеського припортового заводу.

Попри провальну спробу продажу Одеського припортового заводу, Кабінет міністрів не відмовлятиметься від плану приватизації деяких державних підприємств.

Про це в Facebook написав прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, повідомляє «Слово і Діло».

«Хочу прокоментувати ситуацію щодо приватизації Одеського припортового заводу. Як стало відомо, у встановлений термін заявок від потенційних покупців при даній ціні не надійшло. Це не означає, що ми відмовимося від наших планів щодо приватизації частини державних підприємств», – наголосив прем'єр.

За його словами, Україна має аж 3500 держпідприємств, у той час як країни в Європі мають в 10 разів меншу кількість. Гройсман додав, що сотні цих підприємств є джерелом корупції.

«Сотні цих підприємств, які неефективно управляються, є джерелом корупції та вимивання коштів із Бюджету. Тому ми будемо пропонувати частину з них на прозору приватизацію, а в тих, які залишаться у власності держави, – підвищувати якість менеджменту», – заявив глава уряду.

Прем'єр запевнив, що Кабмін проаналізує першу невдалу спробу продажу ОПЗ і знову виставить його на відкритий конкурс.

Нагадаємо, раніше глава Фонду державного майдан Ігор Білоус заявив, що конкурс із продажу ОПЗ був провалений через відсутність зареєстрованих покупців.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: