Закон про е-декларування може бути змінений – Петренко

Читать на русском
Міністр юстиції Павло Петренко допускає, що в закон про обов'язкове електронному декларуванні для чиновників можуть бути внесені зміни після того, як вони будуть узгоджені з експертами Європейської комісії.

Міністр юстиції Павло Петренко допускає, що до закону про обов'язкове електронне декларування для чиновників можуть бути внесені зміни.

Про це в інтерв'ю «5 каналу» розповів Павло Петренко, передає «Слово і Діло».

«Ця (про можливе внесення змін у закон) дискусія ведеться. Я про неї знаю. Вона йде у депутатських та експертних колах. Але будь-які зміни в закон повинні бути узгоджені з експертами Європейської комісії, вони повинні бути виваженими», – сказав він в інтерв'ю «5 каналу».

На думку міністра, доступ до всієї інформації в декларації чиновника має бути у правоохоронних органів, але не слід робити її відкритою для всіх бажаючих з нею ознайомитись, оскільки таким чином можуть виникнути загрози для декларанта з боку зловмисників.

«Ніякого звуження або ослаблення системи електронного декларування не буде однозначно», – підкреслив глава Мін'юсту.

Нагадаємо, 15 серпня, на сайті Національного агентства з запобіганню корупції був відкритий доступ до системі електронного декларування доходів і майна держслужбовців.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: