Посол США в Україні офіційно вступила на посаду

Читать на русском
Марі Йованович офіційно вступила на посаду посла США в Україні, змінивши на цій посаді Джеффрі Пайєта.
Марі Йованович

Посол США в Україні Марі Йованович вручила президенту Петру Порошенку вірчі грамоти.

Про це вона сказала журналістам біля Адміністрації президента, передає «Слово і Діло».

«Для мене велика честь вручити свої вірчі грамоти президенту Порошенку, на мене покладена велика відповідальність виконувати обов'язки посла Сполучених Штатів Америки», - сказала Йованович.

Новий посол заявила, що з нетерпінням чекає можливості попрацювати в Україні.

«Укроборонпром» отримав радника з Міноборони СШАДержкорпорація «Укроборонпром» отримала нового радника в особі колишнього керівника Агентства передових оборонних дослідницьких проектів DARPA Міністерства оборони США й чинного директора Tony Tether & Associates Ентоні Тетера.

Зазначимо, що Йованович з 23 серпня змінила на посаді американського посла Джеффрі Пайетта. Після трьох років роботи він покинув Україну і продовжить роботу в Греції.

Раніше Йованович займала посаду головного заступника помічника держсекретаря США у бюро з європейських і азіатських справ. У минулому десятилітті вона вже працювала в Україні – близько трьох років. У період 2001-2004 років обіймала посаду заступника американського посла і тимчасового повіреного США в Україні.

Нагадаємо, в травні Президент Сполучених Штатів Америки Барак Обама заявляв, що Марі Йованович стане новим американським послом в Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: