Незалежність України принципова для безпеки Польщі – спільна декларація Порошенка і Дуди

Читать на русском
Президенти Польщі та України підписали спільну декларацію до Дня незалежності України, в якій відзначили важливість відновлення миру в нашій країні.
Анджей Дуда і Петро ПорошенкоФото: АПУ

Незалежність України є запорукою безпеки й незалежності Польщі.

Про це йдеться у спільній декларації, підписаній президентами двох держав – Петром Порошенком і Анджеєм Дудою, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на АПУ.

У той же час, в документі говориться, що Україна, у свою чергу, визнає роль Польщі важливою в пошуку миру у Східній Європі.

«Підтверджуємо, що Україна визнає важливою роль і значення Польщі в пошуках стійкого рішення проблеми стабільності та миру в регіоні. Польська сторона вважає, що незалежність України має принципове значення для безпеки і незалежності Польщі. Закликаємо міжнародну спільноту посилити зусилля, у тому числі шляхом політики санкцій щодо агресора, з метою відновлення порушеного міжнародного правопорядку та припинення агресії проти України», – йдеться в Декларації двох президентів.

Цим документом глави держав також задекларували намір і надалі розвивати відносини між країнами відповідно до Договору про добросусідство, підписаного 18 травня 1992 року.

«Визнаємо, що важливим чинником українсько-польської співпраці є Угода про асоціацію між Україною та ЄС, що має набрати чинності якнайшвидше. Польща послідовно підтримувала Україну протягом 20 років на важкому шляху до євроінтеграції від моменту встановлення Києвом відносин з Європейським Союзом у 1994 р. і продовжить підтримувати Україну в реалізації її євроінтеграційного курсу. Заявляємо, що Польща підтримує впровадження безвізового режиму між Європейським Союзом та Україною як ефективного кроку, який сприяє розширенню міжлюдських контактів», – підкреслюється в Декларації.

Нагадаємо, президент Польщі Анджей Дуда прибув до Києва, щоб узяти участь в урочистому параді, присвяченому Дню незалежності України. Раніше «Слово і Діло» вже повідомляло про те, що президенти двох держав готують спільну декларацію.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: