У вересні суд ЄС оголосить рішення щодо санкцій проти Януковича

Читать на русском
15 вересня суд ЄС ухвалить рішення про запровадження персональних обмежувальних заходів проти екс-президента України Віктора Януковича, його сина Олександра, а також Андрія Клюєва.

Суд Європейського Союзу 15 вересня оголосить своє рішення за позовами екс-президента Віктора Януковича, його сина Олександра, а також колишнього секретаря РНБО Андрія Клюєва.

Про це повідомили в прес-службі суду ЄС, передає «Слово і Діло».

«Можу повідомити вам, що Загальний суд (перша інстанція суду ЄС – Ред.) 15 вересня о 15:00 оголосить рішення у справах колишнього президента Януковича, його сина Олександра та Андрія Клюєва», – заявив представник суду Балаш Легоцький.

Відомо, що вперше рада ЄС запровадила санкції проти низки колишніх українських високопосадовців у березні 2014 року терміном на один рік. Після цього вони двічі продовжувалися – в березні 2015 року та в березні 2016 року.

Перелік осіб, проти яких запроваджені санкції, а саме заморожування та повернення незаконно привласнених коштів українській державі, розміщений на сайті Ради ЄС.

Йдеться про блокування активів 16 осіб.

Зокрема, під санкції потрапили четвертий президент України Віктор Янукович і його сини Олександр і Віктор, колишній глава МВС Віталій Захарченко, екс-генпрокурор Віктор Пшонка та його син Артем, екс-голова СБУ Олександр Якименко, колишній прем'єр-міністр Микола Азаров і його син Олексій, екс-глава президентської адміністрації Андрій Клюєв і його брат Сергій, колишній заступник Адміністрації президента Андрій Портнов, екс-глава Міністерства юстиції Олена Лукаш, колишній заступник міністра внутрішніх справ Віктор Ратушняк, підприємець Сергій Курченко, екс-міністр освіти і науки Дмитро Табачник, екс-глава Міністерства охорони здоров'я Раїса Богатирьова, колишній радник Януковича Ігор Калінін та інші.

Пізніше список українських чиновників, підозрюваних у корупції, скоротився – з нього були виключені екс-міністр охорони здоров'я Раїса Богатирьова та Віктор Янукович-молодший (у зв'язку з його загибеллю).

Нагадаємо, що Міністерство юстиції Росії розглядає запит України про допит в якості свідка через відеозв'язок колишнього українського президента Віктора Януковича.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: