ГПУ спростувала інформацію про відмову Януковичу в очній ставці

Читать на русском
Прес-секретар Луценка спростувала інформацію низки деяких ЗМІ про відмову ГПУ екс-президенту Віктору Януковичу в очній ставці з президентом України Петром Порошенком та іншими високопоставленими посадовими особами.

Інформація, яку розповсюдили деякі ЗМІ про відмову Генеральної прокуратури України екс-президенту Віктору Януковичу в очній ставці з президентом України Петром Порошенком та іншими високопоставленими посадовими особами, не відповідає дійсності.

Про це прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган, передає «Слово і Діло».

«Інформація не відповідає дійсності. Напевно, хтось неправильно зрозумів і витлумачив слова Юрія Луценка, сказані ним на вчорашній прес-конференції», – сказала Сарган.

Як повідомляв адвокат Віталій Сердюк, Янукович вимагає від Генпрокуратури провести одночасний допит (очну ставку) з президентом України Петром Порошенко, екс-прем'єром Арсенієм Яценюком, головою Верховної Ради Андрієм Парубієм, мером Києва Віталієм Кличком, секретарем РНБО Олександром Турчиновим та іншими посадовими особами, яких прокуратура викликала для надання свідчень у справі Майдану.

При цьому адвокат зазначив, що Янукович готовий на проведення очної ставки в режимі відеоконференції.

18 серпня генпрокурор Юрій Луценко заявив, що готовий організувати Януковичу очну ставку з керівниками держави у разі його прибуття в Київ.

«Що стосується бажання Януковича дати показання і пройти так звану очну ставку – я це підтримую глибоко і з задоволенням особисто організую йому це на території столиці України. Як тільки Янукович набереться сміливості відповісти за все скоєне перед українським народом, він буде мати очну ставку, і справедливий суд, і навіть справедливий вирок», – повідомив генпрокурор.

Нагадаємо, Міністерство юстиції Росії розглядає запит України щодо відео допиту в якості свідка колишнього українського президента Віктора Януковича.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: