Росія привела бойову авіацію біля кордонів України в двохвилинну готовність

Читать на русском
Перевірки боєготовності також зазнали радіолокаційні станції Небо, Каста, Десна, Гамма, Оборона різних модифікацій.

Росія привела в двохвилинну готовність ракетні, радіотехнічні війська іта авіацію на кордоні з Україною.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на Міністерство оборони РФ.

«Бойові підрозділи зенітних ракетних і радіотехнічних військ Південного військового округу, які в рамках раптової перевірки боєготовності військ (сил) перебазувалися в нові позиційні райони, а також екіпажі винищувачів, перебазовані на оперативні аеродроми, заступили на бойове чергування з протиповітряної оборони на території Південного федерального округу», – йдеться в повідомленні.

Перевірку боєготовності випробували на радіолокаційних станціях «Небо», «Каста», «Десна», «Гамма», «Оборона» різних модифікацій. Вони дозволяють контролювати весь повітряний простір від нульових висот до декількох десятків кілометрів і на відстані в кілька сотень кілометрів.

В Україні створили авіабудівну корпораціюДержавна корпорація «Укроборонпром» консолідує авіабудівні підприємства України в одну структуру, створивши літакобудівний кластер – Українську авіабудівну корпорацію.

«Екіпажі літаків Су-27 перебувають на аеродромах чергування в готовності протягом двох хвилин вилетіти за командою чергових сил для виявлення повітряних цілей, її класифікації та застосування всіх наявних засобів, у тому числі авіаційного озброєння, для недопущення перетину умовної межі повітряного простору», – повідомляють у Міноборони РФ.

Як повідомлялося раніше, літаки російських ВПС не менше десяти разів порушували повітряні кордони Болгарії останнім часом.

Нагадаємо, що на полігоні в Житомирській області відбувся заключний практичний етап підготовки операторів безпілотних авіаційних комплексів з передачею комплексів для подальшого використання в зоні АТО.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: