Чехія та Румунія долучилися до адаптації стандартів НАТО в Україні

Читать на русском
Над адаптацією оборонного сектора безпеки України до стандартів НАТО працюватимуть ще два європейських офіцери – представники Збройних сил Чехії та Румунії.

Над програмою адаптації українського оборонного сектора й сектора безпеки до стандартів НАТО в команді глави представництва Альянсу в Україні Олександра Віннікова працюватимуть ще два європейських офіцери – представники Збройних сил Чехії та Румунії.

Про це повідомив глава Генштабу Збройних сил України Віктор Муженко на своїй сторінці в Facebook, передає «Слово і Діло».

«Обидва нових представники НАТО добре знайомі з «пострадянською» оборонною системою, мають досвід реформування в своїх країнах, тому розраховуємо на конструктивну співпрацю», – зазначив він.

Муженко також запевнив, що ЗСУ зроблять все, щоб «до 2020 року, як і передбачено дорученням Президента, освоїти стандарти НАТО й досягти повної сумісності із силами Альянсу».

Відзначимо, що 12 лютого Порошенко підписав відповідний указ про затвердження комплексної програми з приведення сфери української оборони у відповідність до стандартів НАТО.

Нагадаємо, що раніше в НАТО розповіли, яку допомогу можуть надати Україні найближчим часом.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: