Білорусь заборонила Ірині Геращенко в'їзд до країни

Читать на русском
Білорусь ухвалила рішення про заборону в'їзду на територію своєї країни нардепу Ірині Геращенко.

Білорусь ухвалила рішення про заборону в'їзду на територію своєї країни народному депутату від фракції «Блоку Петра Порошенка», віце-спікеру Верховної Ради Ірині Геращенко.

Про це сьогодні на брифінгу заявив заступник голови Адміністрації Президента Костянтин Єлісєєв, повідомляє «Слово і Діло».

«Ми були вчора глибоко обурені, коли дізналися, що білоруська влада прийняла рішення про заборону Ірині Геращенко на в'їзд на територію Білорусі з тих міркувань, що відповідна заборона була запроваджена з боку РФ», – повідомив він.

За словами Єлісєєва, українська сторона отримала письмове рішення Білорусі вчора. Він додав, що наразі Геращенко вдалося отримати тимчасовий дозвіл на в'їзд до Білорусі.

«Звичайно, ми розглядаємо це як неконструктивний крок, що спрямований на торпедування конструктивного процесу переговорів у рамках Тристоронньої контактної групи. За дорученням Президента України було вжито вчора активних і рішучих дипломатичних зусиль, щоб це рішення було скасовано», – розповів чиновник АП.

Єлісєєв повідомив, що тимчасовий дозвіл був виданий на місяць – з 26 квітня до 25 травня 2016 року.

Нагадаємо, що раніше Російська Федерація заборонила Ірині Геращенко в'їзд на територію країни до 2021 року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: