Експерт пояснив, чому РФ стягує війська до кордону з Білоруссю

Читать на русском
В'ячеслав Білоусвійськовий спеціаліст

РФ і надалі намагатимкться бряцати зброєю, при цьому доводячи, що це адекватні дії.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів воєнний експерт, полковник запасу, колишній голова Спілки офіцерів України В'ячеслав Білоус, аналізуючи інформацію про те, що Росія стягує до кордону з Білоруссю близько 10 тисяч військових і танковий полк.

«У зв'язку із самітом НАТО РФ продовжить демонструвати силу й тиснути на Захід. Росія намагатиметься робити так, щоб Захід не підтримував нас, тому що в такий спосіб Україна може відкинути російські війська», – констатував Білоус.

«Якщо українські війська займуть кордон між Україною та Росією, то кожна куля, випущена кимось, хто перебуває поза межами кордону України, вже буде розцінюватись як пряма агресія. Тоді це змусить Раду Безпеки, європейські структури та США допомагати Україні практично – зброєю», – вважає воєнний експерт.

Чи стане саміт НАТО переломним у боротьбі проти агресії РФ в Україні?Експерт поділився міркуваннями щодо інформації про те, що НАТО на саміті в липні може ухвалити рішення, яке змусить Росію піти з України.

За його словами, зараз перекидання техніки з боку РФ зараз викликане тим, що проходитиме саміт НАТО.

«Крім того, розгортаються війська НАТО в Балтії та Польщі, а Росії, відповідно, потрібно діяти симетрично й показати, що вони можуть розгорнути війська в західному напрямку, на території Білорусі», – проаналізував В'ячеслав Білоус.

Нагадаємо, міністр оборони Польщі переконаний, що саміт НАТО зупинить російську загрозу й буде ухвалено рішення, яке змусить РФ піти з України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: