Ціна газу з ЄС продовжує бути нижчою за пропозиції «Газпрому» – «Нафтогаз»

Читать на русском
Реальна ціна газу за контрактом з Газпромом на третій квартал становить не менше 170 доларів за тисячу кубометрів.
Юрій Вітренко

Ціна природного газу від контрагентів з Європи на західному кордоні України з урахуванням вартості доставки до точок входу до української ГТС є нижчою за ціну російського газу, який передбачений чинним контрактом із ВАТ «Газпром» на третій квартал поточного року.

Про це на своїй сторінці в Facebook пише директор із розвитку НАК «Нафтогаз України» Юрій Вітренко, передає «Слово і Діло».

«Ціна за контрактом з «Газпромом» на 3 квартал не становить 140 доларів. Реальна ціна вища як мінімум на 30 доларів. При цьому зараз ціна на європейський газ на кордоні України вже істотно нижча, ніж 185 доларів. Нижча, ніж за контрактом із «Газпромом», – написав він.

«Укртрансгаз» перевищує план із закачування газу до сховищЗапаси природного газу в українських підземних сховищах газу з 6 до 13 серпня збільшилися на 3,8% або на 422 млн куб. м – до 11,395 млрд куб. м з 10,973 млрд куб. м.

Нагадаємо, 7 липня голова правління НАК «Нафтогаз України» Андрій Коболєв заявив, що запропонована на третій квартал «Газпромом» ціна на газ трохи нижча за доступну на той момент в Європі.

Як повідомлялося раніше, Україна в третій декаді липня планує вийти на імпорт природного газу з Європи в обсязі близько 40 млн куб. м газу на добу, що забезпечить закачування до підземних сховищ 3,9 млрд куб. м газу до жовтня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: