В «Укртрансгазі» розповіли, як зведуть до нуля закупівлі в «Газпрому»

Читать на русском
З огляду на озвучені плани ПАТ Укртрансгаз і НАК Нафтогаз із закачування газу до підземних сховищ, Україна зможе повністю відмовитися від закупівель газа в Росії цього року.
Ігор Прокопів

Україна в третій декаді липня планує вийти на імпорт природного газу з Європи в обсязі близько 40 млн куб. газу на добу, що забезпечить закачування до підземних сховищ 3,9 млрд куб. м газу до жовтня.

Про це заявив президент ПАТ «Укртрансгаз» Ігор Прокопів, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

Прокопів додав, що в планах «Укртрансгазу» закачування до підземних сховищ близько 0,5 млрд куб. м природного газу до кінця липня, в серпні планується закачати 1,5 млрд куб. м газу, а у вересні – 1,9 млрд куб. м.

Таким чином, до початку жовтня в «Укртрансгазі» планують закачати 3,9 млрд газу, що відповідає планам «Нафтогазу».

Президент «Укртрансгазу» також не виключив, що закачування газу до підземних сховищ продовжиться й у жовтні.

«Якщо буде теплий жовтень, то будемо максимально закачувати й у жовтні, щоб могла вийти «подушка» близько 15 млрд куб. м», – сказав він.

«Нафтогаз» збільшив імпорт газу зі СловаччиниІмпорт природного газу зі Словаччини в Україну зріс на 41% – до 18 млн куб. м, причому більшу частину сировини купує НАК «Нафтогаз України» для закачування в підземні сховища.

З огляду на озвучені плани ПАТ «Укртрансгаз» і НАК «Нафтогаз України» із закачування газу до сховищ, України зможе повністю відмовитися від закупівель сировини в Росії цього року.

Як повідомлялося раніше, НАК «Нафтогаз України» планує накопичити в підземних сховищах до початку опалювального сезону 14 млрд куб. м газу.

Станом на ранок 18 липня до підземних газових сховищ України закачано 10,027 млрд куб. м природного газу.

***
Всі матеріали, які розміщені на цьому сайті із посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та/чи розповсюдженню в будь-якій формі, інакше як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: