Саміт НАТО: чи варто чекати конфронтації Альянсу та РФ? Експерт

Читать на русском
Костянтин Бондаренкополітолог

Альянс не зможе визначиться зараз у своїх позиціях щодо РФ.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог Костянтин Бондаренко, аналізуючи відкриття саміту НАТО та заяви про ризики конфронтації Альянсу та РФ.

«Щоб ухвалювалися, наприклад, оборонні дії, необхідно, щоб були вагомі підстави говорити про загрозу Росії для країн членів-НАТО. Сьогодні, крім заяв Литви, Латвії, Естонії, а також Польщі та кількох держав, які сприймаються в самому НАТО як голос Вашингтона, ніхто не говорить про реальну загрозу для Європи з боку РФ», - пояснює Бондаренко.

Як зазначив він, ці держави межують з РФ і зрозуміло, що зараз вони хочуть посилити свою безпеку.

Експерт: на саміті НАТО доведеться вибирати – відносини з РФ чи захист членів АльянсуПолітолог поділився міркуваннями щодо інформації про те, що НАТО має намір на Варшавському саміті ухвалити нові рішення щодо стримування агресії з боку РФ.

Щодо самого НАТО, керівництва, за його словами, в Альянсі голоси розділилися 50/50: одні б'ють на сполох, а інші говорять про зайву паніку, яка завершиться наслідками.

«Деякі держави вважають, що краще поганий мир, ніж хороша війна», – підкреслив політолог.

Крім того, остання телефонна розмова з Президентом США показала, що жодного поглиблення конфронтації з Росією не передбачається найближчим часом і спільні точки дотику знайдені.

Нагадаємо, сьогодні стартує дводенний саміт НАТО у Варшаві за участю 28 глав держав-членів Альянсу.

Раніше генсек Альянсу Єнс Столтенберг заявив, що Варшавський саміт буде одним із найважливіших в історії організації.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: