Німеччина і Нідерланди вчаться розгортати засоби ППО проти РФ

Читать на русском
Німецькі та нідерландські військові планують оголосити загальну оперативну групу ПРО і ППО готової до бою і запропонувати її НАТО для майбутнього розгортання.
ЗРК Patriot

Німеччина і Нідерланди проведуть спільні навчання з використання ЗРК Patriot, тренуючись розгортати свої сили в Польщі та країнах Балтії в найближчі роки.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на агентство Reuters.

«Такі спільні операції можуть допомогти НАТО заспокоїти країни Балтії і Польщі, які вимагали додаткового захисту після анексії Криму Росією», – сказав бригадний генерал Міхаель Гшоссманн (ФРН).

Жовтневі навчання спрямовані на відпрацювання спільних дій в області протиповітряної і протиракетної оборони, розробленої Німеччиною та Нідерландами протягом минулого року.

НАТО схвалило пакет допомоги УкраїніМіністри оборони країн, що входять до Організації Північноатлантичного договору, схвалили пакет допомоги Україні, що складається з консультацій і сприяння.

На початку жовтня також буде залучено 300 німецьких і 100 військових з Нідерландів, а також 10 солдатів США. Угруповання буде посилена есмінець США, який обладнаний системою Aegis.

Після навчань німецькі та нідерландські військові планують оголосити загальну оперативну групу ПРО і ППО готовою до бою і запропонувати її НАТО для майбутнього розгортання.

Як раніше повідомлялося, керівництво НАТО готує нову концепцію, яка дозволить швидше реагувати на такі загрози, як гібридна війна.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: