«Газпром» втратив здатність поставляти газ до країн ЄС – «Нафтогаз»

Читать на русском

Нафтогаз змушений витрачати свої ресурси для прокачування російського газу до країн ЄС через регулярне зниження тиску в транзитних трубопроводах із вини Газпрому.

Протягом місяця «Газпром» не може добитися належного рівня тиску в трубі на рівні контрактного мінімуму, що призводить до збитків з боку НАК «Нафтогаз України».

Про це повідомляють у прес-службі компанії, передає «Слово і Діло».

«Ми дуже стурбовані станом російської газотранспортної системи. Схоже, вона не здатна забезпечити стабільне транспортування газу навіть до українського кордону», – вважають у НАК.

Як повідомляється, вже більше місяця «Газпрому» не вдається домогтися постійного тиску в трубі на рівні контрактного мінімуму. Вчора на російській стороні транзитного газопроводу був встановлений тижневий рекорд: 53,5 замість 60 атм.

«Нафтогаз» завершив півріччя з рекордним прибуткомЗа результатами I півріччя 2016 «Нафтогаз» отримав чистий прибуток в розмірі близько 21 млрд грн.

«Ми готові сумлінно виконувати свої зобов'язання за транзитом газу в умовах чинного контракту. Всі дії, необхідні для забезпечення безперебійного транспортування газу взимку, виконуються українською стороною відповідно до графіка й фінансуються в повному обсязі», – підкреслили в «Нафтогазі».

Раніше НАК «Нафтогаз України» пропонувала європейцям відправити моніторингову місію на прикордонні газовимірювальні станції (ГВС) і перевірити, чим пояснюється зниження тиску в трубі.

Нагадаємо, НАК «Нафтогаз України» буде домагатися від ПАТ «Газпром» відшкодування податку на додану вартість, яким із 1 січня 2016 року розпочали обкладатися операції транзиту російського палива через територію України до країн ЄС і Туреччини.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: