У ГПУ розповіли про спробу Каськіва втекти з Панами до Коста-Ріки

Читать на русском
Коли екс-чиновник збирався перетнути кордон, пильні правоохоронці помітили, що навпроти його прізвища стоїть червона картка Інтерполу.

Панамська поліція затримала колишнього голову Держагентства з інвестицій часів Януковича Владислава Каськіва під час спроби виїзду на територію Коста-Рики.

Про це розповів заступник генпрокурора Євген Єнін в ефірі каналу «Громадскьке ТБ», передає «Слово і Діло».

«Він намагався залишити територію Панами, намагався в'їхати на територію Коста-Рики. Костариканська влада відмовили йому, а панамські колеги звернули увагу на те, що навпроти прізвища Каськіва стоїть так звана червона картка Інтерполу», – повідомив він.

Після тимчасового затримання екс-керівника Держінвестпроекту панамські влади зв'язалися з українськими, отримавши підтвердження щодо розшуку Каськіва й того, що Україна хоче екстрадувати екс-чиновника, розповів заступник генпрокурора.

За його словами, відповідний запит разом із проханням про обрання затриманому запобіжного заходу на час розгляду цього питання офіційний Київ уже направив Панамі.

18 серпня голова ГПУ Юрій Луценко повідомив, що екс-керівник Держагентства із залучення інвестицій Владислав Каськів, якого слідство підозрює у привласненні та виведенні за кордон коштів із Держбюджету та інших злочинах, був затриманий у Панамі.

Нагадаємо, в березні Каськіва оголосили в розшук. Йому повідомили про підозру в ч. 5 ст. 191 та ч. 2 ст. 366 Кримінального кодексу України (заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовим становищем). За рішенням суду, на майно Каськіва накладено арешт.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: