ГПУ готує матеріали для екстрадиції Каськіва з Панами

Читать на русском
ГПУ готує матеріали для екстрадиції з території Республіки Панама затриманого місцевими правоохоронцями колишнього керівника Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами Владислава Каськіва.

Генеральна прокуратура готує матеріали для передачі Україні колишнього очільника Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами Владислава Каськіва.

Про це повідомили в прес-службі ГПУ, передає «Слово і Діло».

В Україні Каськів оголошений у розшук за ч. 5 ст. 191 КК України (заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене за попередньою змовою групою осіб, в особливо великих розмірах) та ч. 2 ст. 366 КК України (службове підроблення, що спричинило тяжкі наслідки).

Раніше генпрокурор Юрій Луценко повідомив про затримання Владислава Каськіва в Панамі.

Найгучніший скандал за участю Каськіва виник навколо будівництва LNG-терміналу, який мав бути побудований на Чорноморському узбережжі України до 2014 року. Він мав дозволити Україні приймати куплений на міжнародних ринках скраплений природний газ в обсязі 10 млрд куб. м, щоб знизити залежність України від російського газу. Координацією цієї роботи займалося саме Держагентство Каськіва.

За інформацією МВС України, Каськів вивів з України понад 250 млн грн.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: