ГПУ повідомила про підозру екс-начальнику ДАІ Києва Курінному

Читать на русском
За переслідування Автомайдану оголошено про підозру екс-начальнику управління ДАІ Києва Курінному.

Генеральна прокуратура повідомила про підозру колишньому начальнику Управління Державної автомобільної інспекції в Києві Курінному Анатолію в перешкоджанні проведенню акцій Евромайдана.

Про це повідомляється на сайті ГПУ, передає «Слово і Діло».

Йому інкримінуються злочини за ч. 2 ст. 27, ч. 1 ст. 366 (службове підроблення), ст. 340 (незаконне перешкоджання організації і проведення зборів, мітингів, вуличних походів і демонстрацій).

У зв'язку з цим Курінного викликали на допит у якості підозрюваного у департамент спеціальних розслідувань ГПУ.

«Департамент спецрозслідувань ГПУ здійснює досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом організації посадовими особами МВС України, зокрема ДАІ, за попередньою змовою з вищими посадовими особами органів прокуратури, судової влади, інших органів державної влади та невстановленими особами масових зловживань службовим становищем, перевищення влади співробітниками правоохоронних органів і винесення суддею завідомо неправосудних рішень з метою незаконного переслідування працівниками ДАІ учасників руху «Автомайдан» під час масових акцій протесту в листопаді 2013 року - лютому 2014 року», - наголошується в повідомленні.

Відзначимо, слідчі ГПУ запросили в якості свідків політиків і посадових осіб, які можуть повідомити важливу для слідства інформацію щодо подій на Евромайдане. Зокрема, на допит викликані президент Петро Порошенко, екс-прем'єр Арсеній Яценюк, секретар РНБО Олександр Турчинов, мер Києва Віталій Кличко, спікер Ради Андрій Парубій, губернатор Закарпаття Геннадій Москаль.

Нагадаємо, що генеральний прокурор України Юрій Луценко раніше обіцяв, що через два роки українська прокуратура не буде мати слідства взагалі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: