«Бурштинова мафія» в Україні повністю взята під контроль поліції

Читать на русском
Вадим Троян заступник голови Національної поліції повідомив, що бурштинова мафія спробувала почати діяти навіть у Київській області, в районі ЧАЕС, але поліція припинила ці спроби.
Перший заступник Нацполиции Вадим Троян

«Бурштинова мафія» в Україні повністю взята під контроль поліції.

Про це заявив перший заступник глави Нацполіції Вадим Троян в ефірі телеканалу «112 Україна», передає «Слово і Діло».

Зокрема, в ключових для цього нелегального бізнесу регіонах – Рівненській, Житомирській та Волинській – областях розташовані виїзні штаби та Нацгвардія.

«Поліція повністю взяла під контроль «бурштинову мафію», починаючи з осередків у Рівненській області – у нас працює там виїзний штаб, Нацгвардія, – і в Житомирській та Волинській також. Навіть були прояви в Київській області, в районі ЧАЕС, але там ми швидко припинили, туди не заїжджає жодна людина», – повідомив Троян.

При цьому він висловився за радикальні законодавчі зміни в напрямку легалізації цього бізнесу.

«Щоб повністю вирішити проблему, конкретно потрібно змінити законодавство й підхід до людей. Вони не мають на бригадирів працювати, вони мають прийти зареєструвати свій бізнес або прийти в організацію влаштуватися й працювати прозоро – з податками та зарплатами», – вважає заступник глави поліції.

Нагадаємо, раніше міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомляв, що в ході розслідування будуть названі прізвища людей, безпосередньо причетних до незаконного видобутку бурштину, – колишніх депутатів, чиновників, правоохоронців.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: