Шість країн залучені до справи Мартиненка – Ситник

Читать на русском
До справи колишнього народного депутата Миколи Мартиненка залучені шість країн. НАБУ важко співпрацювати з Австрією.
Артем СитникФото: www.rbc.ua

Шість країн залучені до розслідування справи екс-нардепа від «Народного фронту» Миколи Мартиненка, який підозрюється в корупції.

Про це в інтерв'ю «РБК-Україна» заявив директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник, інформує «Слово і Діло».

НАБУ допитало Насірова у справі ОнищенкаНаціональне антикорупційне бюро допитало главу Державної фіскальної служби Романа Насірова у справі народного депутата Олександра Онищенка. Про це розповів директор НАБУ Артем Ситник.

«Справа Мартиненка» є своєрідним рекордсменом за кількістю країн, які до неї залучені: Казахстан, Узбекистан, Швейцарія, Латвія, Австрія, Чехія. З деякими країнами нормально йде співпраця. З окремими, наприклад, з Австрією – дуже важко», – розповів Ситник, уточнивши, що «це дуже сильно впливає на процес розслідування».

Він також зазначив, що Мартиненко фігурує в розслідуваннях НАБУ як свідок і його статус не змінився. Ситник додав, що Нацбюро працює над тим, щоб відповідь у цій справі «була надана якомога швидше».

Нагадаємо, раніше НАБУ взялося за хабар екс-нардепа Миколи Мартиненка в 30 мільйонів франків. Також Антикорупційне бюро почало розслідування справи щодо Одеського припортового заводу. В якості свідка допитували й Мартиненка.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: