В Україні зростає популярність безготівкових розрахунків

Читать на русском
Частка безготівкових розрахунків у загальному обсязі операцій із використанням платіжних карток складає 34,95 відсотка.

Частка безготівкових розрахунків у загальному обсязі операцій із платіжними картами в Україні в другому кварталі збільшилася до 34,9% порівняно з 34,7% в першому кварталі.

Про це свідчать дані Національного банку, передає «Слово і Діло».

«Здійснено 427 млн ​​безготівкових операцій із платіжними картами на загальну суму 132,9 млн грн, що на 17,6 млн грн більше порівняно з першим кварталом», – йдеться в повідомленні НБУ.

Частка безготівкових розрахунків у загальному обсязі операцій із використанням платіжних карток складає 34,95%. В тому числі частка безготівкових операцій у рамках платіжної системи MasterCard склала 36%, Visa – 33,8%, інших платіжних систем – 2,8%.

Відзначається, що найпопулярнішою безготівковою операцією з банківськими картками в другому кварталі були перекази з карти на карту – 50,17%. На розрахунки в роздрібній торгово-сервісній мережі припадало 35,97% всіх безготівкових операцій. Частка операцій з оплати товарів і послуг із використанням мережі Інтернет склала 11,03%, а з використанням банкоматів і терміналів самообслуговування – 2,83%.

Олег ЛяшкоГолова "Радикальної партії Олега Ляшка"
Ляшко заявив, що фракція "Радикальної партії" ініціює законопроект про заборону видачі кредитів у валютіСказано 8 липня 2015 р.Статус обіцянки: Не виконано

Частки платіжних систем на ринку України за обсягами видаткових операцій з використанням платіжних карт розташувалися таким чином: 61,3% – MasterCard, 38,1% – Visa, 0,6% – інші платіжні системи.

За підсумками другого кварталу в Україні налічувалося 41,3 млн власників платіжних карт, в обігу перебувало 57,5 ​​млн платіжних карток, з яких 30,9 млн є активними (53,7%). Лідерами серед банків за кількістю платіжних карт та інфраструктури їх обслуговування залишаються «ПриватБанк», «Ощадбанк» і «Райффайзен Банк Аваль».

Як повідомлялося раніше, НБУ попередив клієнтів про виникнення нового виду шахрайства з платіжними картами у вигляді крадіжки даних за допомогою систем зовнішніх інтерактивних голосових відповідей (IVR).

Нагадаємо, що останнім часом зростає кількість шахрайських операцій, що проводяться без фізичного використання платіжних карт у мережі Інтернет.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: