Чернігівська поліція розслідує розтрату майже 2 млн гривень під час будівництва «Стіни»

Читать на русском
Поліція Чернігівської області розслідує незаконну виплату державним підприємством майже 2 млн гривень приватним компаніям-підрядникам інженерно-технічного облаштування проекту Стіна.

Головне управління Національної поліції в Чернігівській області розслідує незаконну виплату державним підприємством 1,8 млн гривень приватним компаніям-підрядникам інженерно-технічного облаштування державного кордону з Росією (проект «Стіна»).

Про це повідомляє прокуратура Чернігівської області, передає «Слово і Діло».

«Прокуратура області зареєструвала кримінальне провадження за фактом зловживання службовим становищем посадовими особами державного підприємства при використанні коштів Державного бюджету, виділених на реалізацію проекту «Стіна» на державному кордоні України з Російською Федерацією», – йдеться в повідомленні.

За даними відомства, посадові особи держпідприємства з метою облаштування державного кордону уклали угоди з підрядниками робіт, передбачивши, всупереч законодавству, обов'язковість внесення авансу та необхідність придбання матеріалів за рахунок замовника робіт.

Водночас виконання робіт з інженерно-технічного облаштування державного кордону не підтверджено, а документальні відомості про обсяги виконаних робіт та їх вартості між замовником і підрядником відсутні.

«Як наслідок, за сприяння посадових осіб держпідприємства, всупереч вимогам законодавства, приватна структура без фактичного виконання робіт отримала 1,8 млн гривень бюджетних коштів», – відзначили в прокуратурі.

Відомості за даним фактом внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу (зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки).

Досудове розслідування здійснює Національна поліція, процесуальне керівництво – прокуратура області.

Нагадаємо, екс-прем'єр-міністр Арсеній Яценюк обіцяв, що облаштування державного кордону з Росією завершиться до кінця 2018 року.

Відзначимо, що Олег Медуниця в своїй передвиборчій програмі пообіцяв сприяти будівництву та облаштуванню кордону з Російською Федерацією.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: