Проект «Стіна» перевірять на корупцію

Читать на русском
САП перевірить на факт корупції фортифікаційна споруда Стіна, будівництво якого український уряд затвердив у 2014 році на кордоні з Росією.

Керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури та заступник генерального прокурора України - Назар Холодницький підтвердив наявність провадження за проектом «Стіна» на кордоні з РФ.

Про це він повідомив сьогодні на спільній прес-конференції з директором НАБУ Артемом Ситником в Києві, передає «Слово і Діло».

«У нас розпочато кримінальне провадження, буквально минулого тижня перед відрядженням ми цю справу (щодо проекту «Стіна» - ред.) заслуховували за участю Артема, детективів і процесуальних керівників», - сказав він.

«Прокуратурі дані інструкції по вказаному виробництву, які зараз виконуються. Тут треба виїжджати на місце подій, треба дивитися, описувати, оглядати. Виробництво є, воно розслідується», - сказав Холодницький.

Відзначимо, що раніше народний депутат з фракції «Самопоміч» Олена Сотник спільно з колегами направили депутатське звернення до керівників Національного антикорупційного бюро, Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, Служби безпеки та Міноборони з вимогою провести перевірку будівництва фортифікаційної споруди «Стіна» на кордоні з Росією.

Проект «Європейський вал» - одностороння ініціатива українського керівництва щодо облаштування кордону з Росією. Спочатку проект називався «Стіна». Загальний обсяг коштів, передбачений на реалізацію проекту, – 4 млрд грн. В рамках проекту планується облаштування траншей, ровів, зборів, а також спеціальних об'єктів.

З 2015 року проводиться облаштування кордону з РФ в Чернігівській, Сумській та Харківській областях. На другому етапі будівництво заплановано в Луганській і Донецькій областях.

Нагадаємо, 5 вересня 2014 року на засіданні Кабінету міністровов було розглянуто проект облаштування українсько-російського державного кордону, який отримав назву проект «Стіна».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: