Турчинов допустив виникнення світового військового конфлікту

Читать на русском
Ймовірний світовий конфлікт може розвернутися у вигляді повномасштабної війни або системи локальних і регіональних конфліктів різного ступеня інтенсивності.

Секретар Ради національної безпеки та оборони України Олександр Турчинов допускає ймовірність виникнення всесвітнього воєнного конфлікту.

Про це він написав у статті, опублікованій у газеті «Голос України», передає «Слово і Діло».

«Цілком вірогідним є зростання масштабів та інтенсивності цих (локальних – Ред.) конфліктів, виникнення нових зон нестабільності з дедалі ширшим залученням провідних держав до військового протистояння. Така небезпечна тенденція може призвести до можливості загальносвітового військового конфлікту», – вважає він.

За його словами, ймовірний світовий конфлікт може являти собою як повномасштабну війну, так і систему локальних і регіональних конфліктів різного ступеня інтенсивності.

Війна за газ: чому РФ бомбить Сирію та що потрібно США? ЕкспертиСпеціаліст поділився міркуваннями відносно сирійського конфлікту та пояснив, чому РФ продовжить посилювати свою присутність на Близькому Сході.

«За результатами яких відбудеться формування нового світового балансу сил», – вважає секретар РНБО.

Як повідомлялося раніше, Турчинов назвав два основних сценарії розвитку конфлікту на Донбасі.

«Слово і Діло» зафіксувало 130 обіцянок секретаря РНБО, 67 з яких він виконав. Коефіцієнт відповідальності політика – 52%. З повним переліком обіцянок Олександра Турчинова можна ознайомитися на сторінці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: