Сьома хвиля мобілізації торкнеться тих, хто вже служив у зоні АТО – Бірюков

Читать на русском
У разі оголошення сьомої хвилі мобілізації призов буде здійснюватися з першої черги резерву, з тих бійців, які вже пройшли АТО.
Юрій Бірюков

Загострення ситуації на Донбасі може призвести до оголошення сьомої хвилі мобілізації, під дію якої підпадуть військовослужбовці, що мають за плечима досвід бойових дій в зоні АТО.

Про це в інтерв'ю «5 каналу» заявив радник Президента України Юрій Бірюков, передає «Слово і Діло».

«Якщо на фронті дійсно буде загострення, то буде оголошена сьома хвиля мобілізації... В першу чергу сьома хвиля мобілізації буде призиватися з першої черги резерву, тобто з тих бійців, які вже пройшли АТО. Відповідно, їм не треба витрачати стільки часу на навчання й вони швидше зможуть стати в стрій на фронті», – сказав він.

Як проходила мобілізація в УкраїніВ Україні відбулося 6 хвиль мобілізації, завдяки якій кількість української армії збільшилася до 250 тисяч осіб.

Проте радник Президента зазначив, що наразі на сході України не спостерігається радикального загострення ситуації.

Нагадаємо, що на лінії розмежування в зоні проведення антитерористичної операції на східних територіях України очікуються масштабні провокації в зв'язку з приведенням службовців 1-го і 2-го АК ЗС РФ в бойову готовність.

Як повідомлялося раніше, Росія перекинула на окуповані території Донбасу зенітно-ракетний дивізіон 60-ї окремої мотострілецької бригади Збройних сил РФ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: