Розвідка попередила про масштабні провокації на Донбасі

Читать на русском
У повну бойову готовність приведені підрозділи бойовиків у Луганську, Стаханові, Дебальцевому, Новоазовську та Донецьку.

На лінії розмежування в зоні проведення антитерористичної операції на східних територіях України очікуються масштабні провокації в зв'язку з приведенням службовців 1-го та 2-го АК ЗС РФ у бойову готовність.

Про це повідомляють у Головному управлінні розвідки Міноборони України, передає «Слово і Діло».

Згідно з повідомленням, у вищий ступінь бойової готовності привели підрозділи бойовиків у Луганську, Стаханові, Дебальцевому, Новоазовську та Донецьку. В напрямку Донецька противник перемістив чотири бронеавтомобіля «Тигр», дві бойові машини 122-мм РСЗВ «Град», а ФСБ Росії доправила 200 комплектів польової форми ЗСУ.

«Основні зусилля противника зосереджені на підтримці боєготовності, ротації та посиленні передових підрозділів, а також на вдосконаленні фортифікаційних споруд», – йдеться в повідомленні.

Рівень загрози нацбезпеці України залишається високим – розвідкаРівень загрози національній безпеці залишається високим. Російські війська поблизу кордону з Україною перебувають у бойовій готовності.

«У зв'язку з цим очікується проведення масштабної провокації противника, яка може передбачати імітацію наступальних дій сил АТО на донецькому та слов'янському напрямках», – йдеться в повідомленні розвідки.

Нагадаємо, уряд Сполучених Штатів Америки обговорює запровадження додаткових санкцій проти Росії через тривалу агресію проти України.

Як повідомлялося раніше, українська влада поки не буде проводити сьому хвилю мобілізації, тому що в армії достатньо ресурсів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: