Будівництва сміттєпереробного заводу біля Львова не буде – Садовий

Читать на русском
Львів очікує конкретизації суми співпраці з Європейським інвестиційним банком щодо рекультивації полігону і будівництва нового сміттєпереробного заводу.

Пропозицій по будівництву сміттєпереробного заводу в Грибовичах під Львовом немає.

Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради, передає «Слово і Діло».

«Немає пропозицій по будівництву в Грибовичах заводу, там, я думаю, це неможливо», - розповів Садовий.

Мер Львова зазначив, що місто очікує конкретизації суми співпраці з Європейським інвестиційним банком щодо рекультивації полігону і будівництва нового сміттєпереробного заводу.

Скільки в Україні накопичилося сміття, що з ним робити даліНа даний момент в Україні накопичилося близько 36 млрд тонн сміття, з яких 1,6 млрд – токсичні і вкрай небезпечні відходи (елементи живлення, люмінесцентні лами, інше).

«Також в серпні може початися перший етап робіт по стабілізації звалища в Грибовичах. Це перший етап. Другий етап - це узгодження і конкретизація суми Міністерством фінансів. Після цього вже повинні бути наступні етапи - підписання угоди між Львівською міською радою та Європейським інвестиційним банком. Паралельно повинні продовжувати роботу експерти, яких наймає Європейський інвестиційний банк. Це процес досить довгий, але, незважаючи на це, ми в серпні плануємо почати роботи з стабілізації і рекультивації полігону. Це те, чого найбільше потребують жителі Грибович, Малехова та Львова», - зазначив Андрій Садовий.

Нагадаємо, що 30 травня на Грибовицькому звалищі під Львовом під час гасіння пожежі стався зсув сміття. В результаті під завалами опинилися троє рятувальників і імовірно один представник комунальної служби.

Зазначимо, що мер Києва Віталій Кличко вирішив допомогти Львову із «сміттєвою» проблемою, направивши частину побутових відходів на сміттєспалювальний завод столиці.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: