Насіров розповів, скільки авто вже розмитнили за зниженим акцизом

Читать на русском
Митне оформлення за зниженими ставками акцизного податку пройшли 562 автомобіля з початку набуття чинності відповідного закону.

З моменту набуття чинності закону про тимчасове зниження ставки акцизу на вживані автомобілі процедуру розмитнення автомобілів за зниженими ставками пройшли 562 імпортних авто.

Про це заявив очільник Державної фіскальної служби Роман Насіров, передає «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Кабінету міністрів України.

«Найбільше автомобілів, на які поширюється преференція за акцизом, було оформлено на Львівській і Івано-Франківській митницях – 64 і 60 штук відповідно», – зазначив він.

Насіров підкреслив, що на такі автотранспортні засоби при їх митному оформленні в 36 графі декларації вказується код пільги 172.

Зниження акцизів: чи стане простіше купити вживаний автомобіль? Прогнози експертівНезалежний транспортний експерт проаналізував, як зміниться ситуація в зв'язку з набуттям чинності з 1 серпня закону про скасування акцизу на вживані автомобілі.

Нагадаємо, 1 серпня набув чинності закон України №1389, який передбачає зниження ставок акцизного податку на вживані легкові автомобілі. Норма діятиме до 31 грудня 2018 року.

При цьому знижені ставки акцизного податку не застосовуються, якщо легкові автомобілі мають походження або ввозяться з країни, визнаної державою-окупантом і/або державою-агресором щодо України.

Як повідомлялося раніше, народні депутати ухвалили законопроект №3251 про внесення змін до Податкового кодексу України щодо стимулювання розвитку в країні ринку вживаних автомобілів ще 31 травня.

«Слово і Діло» зафіксувало 21 обіцянку глави ДФС України, 6 з яких він виконав. Коефіцієнт відповідальності Насірова – 29%. Із повним переліком його обіцянок можна ознайомитися на сторінці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: